Turisme i Norge

Norge er et særdeles vakkert land som har et stort spekter av attraksjoner og naturopplevelser. Derfor er Norge et land som gir turistene virkelig valuta for reisepengene når de kommer hit. Vi har både lune somre og værharde vintre, storslagne fjell og speilblankt hav, vakre innsjøer og utfordrende isbreer.

For en turist i Norge kan det faktisk være vanskelig å velge hva man skal prioritere av opplevelser. For i tillegg til alle de storslagne naturopplevelsene, har vi også både byer og tettsteder som er verdt et besøk.

Vestlandet for ekstremsport eller campingBesøk Vestlandet for ekstremsport eller camping

Vestlandet byr på spesielt flott natur med sine høye fjell og værharde klima. Sommerstid er Vestlandet med kommunene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane virkelig verdt turen. Her finnes noe for alle – fra bilturister som vil ha en vakker biltur langs en av Norges flotteste strekninger, til ekstremsportutøvere som vil basehoppe fra høye fjellskrenter for å få adrenalinet til å flomme. Om du ikke har vært på Vestlandet før, kan den flotte naturen rent ta pusten fra deg!

Nord-Norge for lys og mørke

Det er få steder i verden der lysforholdene skaper like vakre effekter som i Nord-Norge. Her finner du hele fargeskalaen året gjennom, og du kan oppleve nordlyset som danser over himmelen i vinterhalvåret sammen med vakre lysspill i horisonten i mørketiden. Om sommeren er solen oppe hele døgnet, og et kaffeslaberas klokken fire om morgenen er faktisk ikke helt uvanlig. Solen lyser opp landskapet døgnet rundt på denne tiden av året, og skaper en helt spesiell stemning for både tilreisende og fastboende.

Østlandet for byferie og strandliv

For turister på Østlandet kan en byferie i hovedstaden eller en tur til Norges mest solrike kommune, Tjøme, være spennende. Her kan du reise helt til Verdens Ende om du vil! Og om du vil få med deg begge deler, er avstandene korte og transportforbindelsene gode. Veien videre ut i Europa er også kort herfra, med både hovedflyplassen Gardermoen og Torp flyplass i Sandefjord. På Østlandet kan du få med deg shopping, gode restauranter og sjarmerende bygdeliv på samme tur, og landskapet er fint og innbydende.

Sørlandet – en perle i Norge

Vakker natur, behagelige strender og god temperatur om sommeren – på Sørlandet kan du få med deg Norges sommerdestinasjoner på sitt beste. Vakre Risør med sine idylliske sjøboder, hvite hus og sandstrender inviterer deg til å nyte late dager i solen. Og vil du besøke Norges sørligste punkt, kan du legge turen helt til Lindesnes fyr, som lar deg skue utover havet mot Danmark og Europa.

Variert og vakkert

Totalt sett har Norge et stort spekter av opplevelser for turister. Vårt spesielle og storslåtte natur er attraktiv for mange europeere, og noen steder i Norge, som Preikestolen og flere av isbreene våre, er kjent langt utover Norges grenser. Norge er absolutt et sted å anbefale for turister som vil oppleve noe helt spesielt, og man kan få med seg alt fra shopping og gode matopplevelser i verdensklasse til vill natur som virkelig gir opplevelser av de sjeldne!