Nordland fylke

Nordland fylke ligger nesten øverst i Norge, og grenser både til Nordsjøen i vest og til Sverige i øst. Mot nord grenser fylket til Troms fylke, og mot sør til Nord-Trøndelag fylke. Administrasjonssenteret i Nordland ligger i Bodø, som er et knutepunkt for regionen Salten, som består av hele åtte kommuner. Det bor tilnærmet 250 000 innbyggere i Nordland fylke, som har et areal på cirka 38 000 km2.

Opplev en rundtur i en av Norges vakreste fylker, som har helt spesielle opplevelser å by på året rundt. Her finner du både vill og vakker natur, samt kultur og historie som gjør det hele komplett.

Variert natur

I Nordland er det både værhard kyst og bratte fjell ut mot havet, og langs kysten er det svært mange skarpe skjær som er kjennetegnene for denne delen av norskekysten. Strandflaten, et nesten flatt område mellom fjellene og havet, er også typisk. Norges nasjonalfjell Stetind ligger i fylket, og også den velkjente Torghatten med hullet i, som ligger i Brønnøysund.

Vakre naturopplevelserNordland fylke byr på mange og vakre naturopplevelser både sommer og vinter.

Nordland fylke byr på mange og vakre naturopplevelser både sommer og vinter. Midnattssolen gir naturen en helt spesiell atmosfære i sommerhalvåret, mens nordlyset skaper fantastiske kunstverk på himmelen om vinteren. Bare naturopplevelsene i seg selv er verdt turen til Nordland, som kan skilte med spesielle opplevelser som man ikke får mange andre steder i verden.

Enkelt å reise hit

Nordland fylke har hele 13 flyplasser i ulike størrelser, hvor den største av dem ligger i Bodø. Harstad/Narvik, Evenes og Stokmarknes kommer som de neste på listen etter størrelse. Det er altså ingen problemer å reise til Nordland fylke med fly, og både jernbanenett og bussforbindelser er gode fra andre steder. Ønsker du å komme deg raskt videre fra en av flyplassene, er det både mulighet for leiebil og videre buss- og togforbindelser.