Steigen – en turistattraksjon

Steigen kommune i Nordland er en liten kommune med bare i overkant av 2500 innbyggere. Atmosfæren her er hyggelig, og kommunen er definitivt verdt et besøk som turist. Du kan besøke Steigen til alle årstider, og uansett vil du få en minneverdig opplevelse.

Du finner en rekke attraksjoner i og rundt Steigen kommune som er verdt å få med seg. Her vil du få noen tips til hva du bør oppleve på turen.

Flere naturreservater og naturopplevelserSteigen i Norge

Du får med deg de helt store naturopplevelsene når du besøker Steigen kommune. Med hele seks naturreservater kan du oppleve naturen fra sin storslagne side. Reiser du hit på vinterstid, er det stor sjanse for at du opplever nordlyset på sitt aller flotteste. For mange er det verdt reisen i seg selv. Og med de flotte omgivelsene vil lyssettingen være helt spesiell. Solen skaper også et helt spesielt lys her i vinterhalvåret – en uforglemmelig opplevelse.

Kommer du hit i sommerhalvåret, kan du legge badeturen til en av de flotte strendene. Den mest populære av dem er Brennvikstranden, mens Bøstranden og Breivikstranden også er flotte opplevelser. Om vinteren er en strandtur heller ikke å forakte – her kan du oppleve naturen i kraftig vindvær og få en spektakulær vinteropplevelse i vind og blåst.

Historiske og kulturelle attraksjoner

Besøk gjerne Steigen kirke fra 1200-tallet. Den er fortsatt i bruk og i god stand, og er en selvfølgelig del av en kulturell rundreise i kommunen.

Krigshistorien har også sin plass her, og Batterie Dieti er et av Nord-Europas største kanonstillinger fra andre verdenskrig. Den ble bygget av russiske krigsfanger som var plassert her under krigen.

Historien strekker seg også helt tilbake til vikingtiden, og du kan oppleve rester av den naturlige bygdeborgen Sørskott, som ble benyttet for forsvar mot vikinger på tokt.

Isbre og vakkert landskap

Du kan også besøke kommunens eneste isbre her – Helldalsisen. Den ligger helt sør i kommunen og er 1351 meter høy.  Brevandring under ledelse av erfarne folk er en god mulighet for en opplevelse utenom det vanlige. Denne turen kan gjennomføres hele året med god planlegging.

Steigen kommune har også vakkert landskap på alle måter med flere sund og fjorder som deler landskapet. Det er mulighet for fiske og toppturer, padling, dykking, fugletitting og havørnsafari. Fiskemulighetene er også store, både i innsjøer og i havet, og du kan gjerne leie sykkel eller bil for å oppleve den helt store friheten når du befinner deg i kommunen.

Norge på sitt vakreste

Steigen kommune representerer norsk natur og kultur på en særdeles spennende og attraktiv måte. Muligheten for de helt store naturopplevelsene er til stede, uansett årstid og værforhold. Kle deg godt, så er det muligheter for ekskursjoner til alle årstider, og turistnæringen i området er velorganisert. Dermed kan du enkelt foreta utflukter både på egen hånd og i organiserte grupper. Ta gjerne kontakt med den lokale turistforeningen for flere tips og råd. Da kan du nyte oppholdet i Steigen kommune mest mulig, og få med deg de største og mest spektakulære opplevelsene som stedet har å tilby.