Salten – et knutepunkt i nord

Berg i SaltenSalten er et knutepunkt for Nordland og Nord-Norge, hvor vi finner både fylkeskommune og andre statlige tjenester, sentralsykehus og tilbud innenfor høyere utdanning. Regionen fungerer også som et samlepunkt for transport og kommunikasjon, der jernbane og lufttransport, båtruter og store hovedfartsårer i veinettet møtes.

Salten er altså en region som samler store deler av de nordlige kommunene i Nordland og Nord-Norge innunder en og samme paraply, noe som gjør både administrasjon og andre regionale og nasjonale oppgaver enklere og mer praktiske å gjennomføre.

Åtte kommuner

Salten er delt inn i åtte kommuner: Bodø, Gildeskål, Beiarn, Saltdal, Fauske, Sørfold, Steigen og Hamarøy. Disse kommunene er del av et interkommunalt samarbeid i det såkalte Salten regionråd, der også Meløy kommune deltar. Bodø er den største kommunen med nærmere 40 000 innbyggere, og det er også her de store regionale sentrene ligger plassert.

Saltstraumen

Den kanskje største turistattraksjonen i Bodø og Salten-regionen er Saltstraumen. Dette er en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer som virkelig er verdt å oppleve. I området rundt Saltstraumen er det en rekke stier og turområder som det er mulig å besøke til fots, og for å få mer informasjon, anbefales du å kontakte turistforeningen i området når du kommer dit eller før avreise.

Mye å oppleve

I Salten-regionen er det svært mye å oppleve, og hele området er totalt sett relativt stort. For å nevne noen severdigheter som kan være verdt å få med seg, bør du vurdere å besøke Havørnmuseet, Norsk Luftfartmuseum og Salmon Centre Bodø, eller få med deg en vakker konsertopplevelse i Stormen konserthus. I tillegg har du selvfølgelig alle de naturlige opplevelsene, der både vinter- og sommerhalvåret har sine spektakulære attraksjoner og naturopplevelser som er knyttet til midnattssolen og mørketiden.