Bilferie i Nord-Norge – tenk på sikkerheten

Det er ikke alle som har opplevd hele Norge, men likevel påberoper seg full innsikt og kunnskap om alle deler av landet. Nord-Norge strekker seg faktisk fra grensen til Trøndelag og helt opp til Nordkapp. Avstandene er enorme, og skal man virkelig oppleve Nord-Norge så vil man få en unik opplevelse.

Men fordi avstandene er så store og klimaet helt annerledes enn man er vant til, så bør man forsikre seg om at bilferien blir av den gode sorten. Det er tross alt ikke en bensinstasjon rundt enhver sving. Men hva bør man tenke på og hvordan fikse det? Noe du trenger, er gode lys på bilen. Finn alt hos ekstralyskongen.com, hvor du får ekstralys til bilen, importert av entusiaster og lys-eksperter.

Helt andre lysforhold i nord

Det meste av døgnet er det faktisk mørkt, selv om man på sommeren vil oppleve at det er lyst. Men fordi det er så langt nord, så står også sola veldig lavt. Dette gir vanskelige kjøreforhold for bilister: (sitat)

Godt lys på bilen er alltid viktig – ikke minst nå på høsten når kjøreforholdene i mange tilfeller kan være vanskelige

Med kjørelys som lyser ekstra ser man bedre når mørket faller på, og blir sett lettere av andre bilister.

Husk solbriller

Det er vanligvis ikke noe du glemmer, men gode solbriller med farge (spesielt gul og oransje), vil gjøre at du kjører bedre og tryggere. Det er fordi selv om sola står rett inn i førersetet, så vil man kunne skille ulike kontraster og få med hele trafikkbildet uten å myse. Dette gjør at man slapper mer av og slipper å få hodepine, bli trøtt og ukonsentrert.

Gjør det beste ut av bilferien, sørg for godt lys og gode solbriller.